10x superleuke hapjes voor de feestdagen
Zin om samen met je kind gezellig de keuken in te gaan? Deze hapjes zijn niet alleen een feest om te zien, maar smaken ook nog eens superlekker. Plus: je zet ze ook nog in mum van tijd op tafel. Smullen maar!
.
.
1. Stroopwafelsterren
Zeg nou zelf: dit ziet er toch feestelijk uit? Steek met een koekvorm sterren uit stroopwafels. Prik een satéprikker in de onderkant van de ster. Smelt wat chocolade au bain marie: wit, melk of puur – wat je wil! Dip de sterren één voor één in de chocolade en strooi er daarna meteen wat dip overheen (of nog makkelijker: doop de ster in een bakje met dip). Knoop tot slot met een snoepveter een mooie strik aan het stokje van de ster. De houder van deze foto maak je door een blok piepschuim met mooi papier in te pakken en in een bakvorm te zetten.
2. Smeltende sneeuwpoppen
Tijd om een sneeuwpop te bouwen! Deze smeltende sneeuwpoppen zijn grappig om te zien én makkelijk om te maken. Bak koekjes en laat ze goed afkoelen (of koop kant-en-klare koekjes, makkelijk!). Besmeer elk koekje met een flinke klodder wit glazuur en plak er meteen een marshmallow in zodat die vast blijft plakken. Teken met eetbare stift een gezichtje op de marshmallow, en kleed de sneeuwpop aan door met glazuurstiften armpjes, knopen en een sjaal te tekenen.
3. Bananen kerstmannen
Leuk, lekker, gezond en zoet: deze kerstmannen doen het altijd goed op de feesttafel. Rijg een halve banaan op een prikker, een stukje marshmallow en een aardbei. Teken met een chocostift de ogen en plak met glazuur of gesmolten witte chocolade een rode M&M op als neusje. Klaar is je kerstman! Tip: maak deze kerstmannen niet te lang van tevoren klaar, anders wordt de banaan zacht en bruin.
Bron: Lady Lemonade
.
4. Sterrenpracht
Deze mozzarella-pesto sterren van bladerdeeg zijn een echt feest om te zien. En zeker weten een hit op tafel. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, steek sterren uit de plakjes met een stervorm (of snijd met een mes zelf de sterren uit) en rol het deeg iets uit. Beleg met pesto en mozzarella. Plak er een andere ster bovenop, druk de bladerdeegranden goed aan elkaar. Besmeer met eigeel en bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Tien minuten in de oven en smullen maar.
Bron: Mamarloes
.
5. Kerstbrownies
Een simpele brownie tot kerst-snack omtoveren? Bak brownies en laat deze goed afkoelen (of koop ze kant-en-klaar). Klop slagroom op tot deze stevig is, en spuit een dotje op de brownie. Zet daar een aardbei (zonder kroontje) op de kop in, en top deze af met een klein bolletje slagroom. Ta-da: een kerstmuts-brownie!
6. Kerstsokken
Pizza is natuurlijk altijd goed, en deze gezellige kerstsokken zijn dan ook de perfecte kerstsnack. Je maakt ze van pizzadeeg (blader- of croissantdeeg kan ook). Druk de sokken uit met een uitsteekvorm of snijdt ze zelf uit het deeg. Besmeer de sokken met tomatensaus en besprenkel ze daarna met mozzarella. Bak de sokjes in 8-10 minuten goudbruin en bestrooi eventueel met verse basilicum. Dit lusten ze allemaal!
Bron: Pillsbury
.
7. Sneeuwpop op een slee
Een waar kunstwerk, maar deze lieve sneeuwpoppen zijn heel makkelijk om te maken. Maak de sneeuwmannetjes van marshmallows die je met glazuur of witte chocolade aan elkaar lijmt. Teken met eetbare stift de oogjes en het neusje. Draai een oreokoekje van elkaar af en gebruik één kant voor de hoed. Plak er een dropje op en klaar is-ie. Plak nu de kerstzuurstokjes met glazuur aan het wafeltje en plak de sneeuwpop op de wafelslee.
Bron: Laura’s Bakery
.
8. Knakworstvuurpijlen
Leuk en lekker: deze knakworstvuurpijlen doen het bij iedereen goed. En je zet ze ook nog eens zo op tafel. Rijg een (voorverwarmde) knakworst aan een prikker en snijd driehoekjes van komkommer en paprika. Rijg de driehoekjes aan de knakworsten en knallen maar.
Bron: Koolhydraatarm recept.nl
.
9. Kerst-boon
Hoe leuk is deze kerstboom van sperzieboontjes? Bovendien is hij ook nog heel gezond, het perfecte bijgerecht voor op tafel tijdens de feestdagen dus. Kook de boontjes, maak van paprika de kerstballen en klaar ben je.
Bron: Voormijnkleintje.nl
.
10. Proost!
Het perfecte toetje voor tijdens Kerst of Oud & Nieuw: vla in een (plastic of papieren) champagneglas. Leg onderin het glas wat chocoladebolletjes (ook lekker: aardbeien in schijfjes). Vervolgens schenk je de vla in het glas. Decoreer met een schijfje appel en wat chocoladesnippers. Proost op de feestdagen!
Bron: Mamaliefde.nl