Smullen maar! Dit zijn de lekkerste ijsjes om zelf te maken
Zelf ijs maken is niet alleen heel makkelijk, maar bovenal ook superleuk om samen met je kind te doen. Het enige wat je nodig hebt zijn: ijsvormpjes (‘t handigst is met stokje erbij) lekkere ingrediënten en wat geduld. En dan: smullen maar!
Yoghurt-bosbessenijsjes met crunch
Deze ijsjes zijn een feest om te zien, en bovendien superlekker én gezond.
Dit heb je nodig: 160 ml yoghurt • 40 ml melk • (diepvries) bosbessen • havermout (of granola of muesli) •1 tl honing (optioneel)
Zo maak je ze: doe de yoghurt in de kom en mix met de melk, zo wordt het geheel wat dunner. Vind je het lekker om iets zoetere ijsjes te hebben, mix er dan 1 theelepel honing doorheen. Doe de bosbessen in de kom en meng ze zacht met een lepel door de yoghurt, zodat ze goed worden verdeeld. Vul de ijsvormpjes met het yoghurt-bosbessenmengel en voeg als laatst een beetje havermout, granola of muesli toe. Leg de ijsjes in de vriezer tot ze hard zijn. Dit duurt meestal 2-3 uur.
Raketijsjes
Is jouw kind ook zo dol op raketjes? Snappen we, want ze zijn ook wel heel erg lekker. Maar minstens zo lekker en een stuk gezonder zijn deze zelfgemaakte raketijsjes.
Dit heb je nodig: 150 g aardbeien • 2 tl citroensap • 2½ el poedersuiker • 300 ml sinaasappelsap (liefst vers) • 100 g mango
Zo maak je ze: maak de aardbeien schoon en doe ze samen met 1 theelepel citroensap en een ½ eetlepel poedersuiker in de blender of keukenmachine. Mix dit tot het glad is. Doe een derde aardbeienpuree in de vorm, steek het stokje erin en leg het ijsje in de vriezer tot deze laag hard is: dit duurt ongeveer 2-3 uur. Voor de tweede laag mix je de sinaasappelsap samen met 1 eetlepel poedersuiker. Dit giet je over de eerste laag met aardbeien en vries je weer in tot de laag hard is. Al laatste pureer je de mango met 1 eetlepel poedersuiker, 1 theelepel citroensap en 75 ml water tot een glad mengsel. Giet dit weer over de sinaasappel-laag en vries in tot ook deze laag hard is. Zo de raketjes zijn klaar!
Bron: Eef kookt zo
Aardbei-sinaasappelijsjes
Heb je nog wat aardbeien en sinaasappels over? Gooi ze niet weg, maar maak er deze gezonde ijsjes van. Je hebt bovendien maar twee ingrediënten nodig. Da’s makkelijk!
Dit heb je nodig: 150 g aardbeien • 150 ml sinaasappelsap
Zo maak je ze: doe de aardbeien en het sinaasappelsap in een blender en mix alles tot een gladde massa (je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken). Vul de ijsvormpjes met de aardbeiensinaasappelmix, steek de ijsstokjes erin en leg ze in de vriezer voor 2-3 uur.
Bron: Laura’s Bakery
Fruitmix-ijsjes
Deze ijsjes maak je van jullie favoriete fruit. Ga bijvoorbeeld voor kiwi, aardbei, sinaasappel of watermeloen.
Dit heb je nodig: fruit, verschillende soorten • 2 el diksap of siroop, in smaak naar keuze • 150 ml water
Zo maak je het: snijd verschillende soorten fruit in kleine stukjes. Meng de diksap of siroop met het water in een kom, doe het fruit erbij. Verdeel de mix over de ijsvormpjes, leg ze in de vriezer en nu even wachten tot ze hard zijn.
Danoontje-ijsjes
Is jouw peuter fan van Danoontjes? Dan wil je deze lekkere kwark-ijsjes zeker maken!
Dit heb je nodig: verschillende smaken kwark, zoals: vanille, bosbessen en aardbei
Zo maak je het: vul met een lepel de ijsvormpjes met steeds een laagje kwark. Wissel af met de smaken. Dit ziet er niet alleen gezellig uit, maar is bovendien nog lekkerder. Vries de ijsjes in voor 2-3 uur en smullen maar.
Bron: Simple thoughts
Watermeloen-yoghurt ijsjes
Dit heb je nodig: 200 g watermeloen • 100 g Griekse yoghurt • sap van een halve citroen • honing (optioneel)
Zo maak je het: doe watermeloen, Griekse yoghurt en het sap van de citroen bij elkaar in een blender (of mix met een staafmixer) en mix alles tot een gladde puree. Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt, anders kun je nog wat honing toevoegen. Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Zet de ijsvormpjes een paar uur in de vriezer en klaar ben je.
Bron: Laura’s Bakery